Producenci

40 przepisów Królowej Fasoli

Dostępność: średnia ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Pierwsza z serii "Polskie smaki Mikołaja Reya" niezwykła książka kucharska.
Mikołaj Rey francuski kucharz polskiego pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu "MasterChef" oraz Janina Molek Królowa Fasoli z doliny Dunajca przedstawiają 40 przepisów na dania z fasoli.
Janina Molek zdradza przepis na takie gotowanie fasoli, by nie powodowała wzdęć, była słodka i miała miękką skórkę.
Fasola, według Mikołaja Reya, kryje w sobie nieodkryty potencjał kulinarny.
Warto po nią sięgać częściej ze wglądu na jej wartości odżywcze - jest bogata w potas, wapń i fosfor, zawiera lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych, a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu.
W książce znajdują się przepisy na sałatki, pasty, pasztety, zupy, drugie dania oraz desery z fasoli.
Każdy smakosz znajdzie tu coś dla siebie. Od zup i gulaszów po pasztety, chleby oraz ciasta. Odważę się twierdzić, że nie ma dzisiaj w Polsce większej znawczyni fasoli niż Pani Janina. Może mój słynny przodek Mikołaj Rey z Nagłowic rzekłby dzisiaj: Fasoli ci u nas dostatek, to i przepisów tu wiele dla dziatek!
A ja tylko dodam, iż jak ktoś szuka zdrowia, to niech go poszuka w fasoli.
Mikołaj Rey
Z dzieciństwa pamiętam, że chociaż w domu często brakowało chleba, babcia potrafiła wyczarować nam smakowite torty. Kiedy nieco podrosłam zapytałam z czego te torty były zrobione, babcia powiedziała mi, że z fasoli.
Zapraszam do wypróbowania 40 moich przepisów z fasoli i pokochania naszego Pięknego Jasia.
Janina Molek


EAN: 9788379651726

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium